VALİ ERDAL ATA İLKOKULU
Vali Erdal ATA İlkokulu Irmak Köy/Pazar/Rize

VİZYON

Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları yönetmeliğinin amaçları aynı zamanda okulumuzun amaçlarıdır. • Öğrencileri ilgi, istidat ve kabiliyetleri istikametinde yetiştirerek hayata ve üst öğrenime hazırlamaktır. • Öğrenciye, Atatürk ilke ve inkılâplarına, T.C. Anayasasına ve demokrasinin ilkelerine uygun olarak haklarını kullanabilme, görevlerini yapabilme ve sorumluluklarını yüklenebilme bilincini kazandırmaktır. • Öğrencinin milli kültür değerlerini tanımasını, takdir etmesini, çevrede benimsemesini ve kazanmasını sağlamak. • Öğrenciyi toplum içindeki rollerini yapan, başkaları ile iyi ilişkiler kuran, iş birliği içinde çalışabilen, çevresine uyum sağlayabilen iyi ve mutlu bir vatandaş olarak yetiştirmek. . Bulundukları çevrede yapacakları eğitim, kültür ve sosyal etkinliklerle milli kültürün benimsenmesine ve yayılmasına yardımcı olmak. • Öğrenciye fert ve toplum meselelerini tanıma, çözüm arama alışkanlığı kazandırmak

MİSYON

Bütün öğrencilerimizi evrensel ölçülere sahip, insanları seven ve insanlara yararlı, iyi yurttaş nitelikleriyle bezenmiş kişiler olarak yetiştirmek. Bize teslim edilen yavrularımızın pozitif ilimlerle donanmış, çağdaş, modern insanlar olmalarına büyük özen göstermek. Öğrencilerimizin milli manevi değerlerimize, örf ve geleneklerimize bağlı geçmişimizle iftihar eden birer Anadolu insanı olarak yetiştirilmelerine de aynı derecede önem vermek. Öğrencilerimizi, demokratik, hakkını arayan ve başkalarının haklarına saygılı, sorumluluğunun bilincinde, hoşgörülü, büyüklerini sayan, küçüklerini seven, çevre bilincine sahip sportif ve kültürel aktivitelere katılan, kendine güvenen ve teşebbüs ruhuna sahip, fedakâr, yardım sever, insanlarla iyi iletişim kurabilen kişiler olarak yetişmelerini sağlamak.

BAŞARILAR

Okulumuz 2012-2013 eğitim öğretim yılında yapılan il ve ilçe genelindeki deneme sınavlarında tüm sınıflarda ilçe birincisi olmuştur.

NORMAL

İlçe merkezine 8km uzaklıktadır.

ORTAIRMAK KÖYÜ PAZAR/RİZE

OKULUMUZUN ATLETİZM, SANTRANÇ VE ZEKA OYUNLARI TAKIMI BULUNMAKTADIR.

Bilimsel Etkinlikler

OKULUMUZDA "BİTKİLERİN UZAYA YOLCULUĞU " KONULU TÜBİTAK BİLİM SÖYLEŞİSİ GERÇEKLEŞMİŞTİR.